BIH

Solak za "Avaz": Baza operacija za pronalazak nesretnog Aldina Mulića seli se na Kamberović Polje

S. Saletović/Avaz.ba

A. S.

16.12.2017

- Baza operacija Federalne uprave Civilne zaštite sutra s lokacije u Visokom premješta se u Zenicu, na Kamberović Polje. Tu će u ranim jutarnjim satima biti nastavljena potraga za nestalim Aldinom Mulićem (28).

To je večeras nakon brifinga u 18.30 sati za "Avaz" kazao Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave Civilne zaštite.

- Za mene je najvažnije da su svi koji su učestvovali u potrazi za Mulićem dobro. Danas je došao veliki broj volontera i njihov komentar je, nakon što se sve završilo, da pripadnicima FUCZ-a nije lako. Oni su danas došli u tenama i trenirkama i odali su nam priznanje, ali se i sami uvjerili u naše aktivnosti u pronalasku nesretnog Aldina za kojim se od utorka na srijedu gudi svaki trag, nakon što je upao u nabujalu Miljacku - kaže Solak. 

On je podvukao da je i večeras voda bila brza. Na terenu je bilo i 25 specijalaca MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, kao i dvije ekipe Civilne zaštite RS.

- Pretpostavljam da je pronađeni Irhan Fočo imao takozvani "suhi potop", pa je iz tog razloga njegovo tijelo izašlo na površinu kod Visokog. Mulića još nismo pronašli, tako da je moguće da je on imao "mokri potop". Ako je to tako, njegovo tijelo neće izaći na površinu sve dok mu ne pukne žuč, a za to je potreban 21 dan -  pojasnio je Solak, koji je dao čvrsto obećanje da će pripadnici FUCZ-a dati sve od sebe da tijelo nesretnog Aldina Mulića bude što prije pronađeno. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.