BIH

Uspješna akcija darivanja krvi i dvije studijske posjete u krugu "Aluminija" d.d. Mostar

Avaz.ba

18.12.2017

U "Aluminiju" je prošle sedmice provedena 51. redovna akcija darivanja krvi, a spasonosnu životnu tekućinu darivalo je 34-ero uposlenika mostarskog preduzeća. Nosiocima te, hvale vrijedne, aktivnosti tradicionalno su bili Društvo darivaoca krvi "Aluminija" i Odjel transfuziologije Univerzitetske kliničke bolnice Mostar.

U istom periodu su u Hercegovačkom divu organizirane dvije studijske posjete, te je gotovo 30 studenata Hemije i Nauke o okolišu s FPMOZ-a Univerziteta u Mostaru, u pratnji prof. dr. Antonije Višekruna, obišlo fabrički Laboratorij, potom Skladište opasnog otpada, bio-disk i separator-flotator. Njihovih petnaestak kolega, polaznika projekta "Predstavi se/Zaposli se", koji udruženje Moj grad provodi uz podršku Zavoda za zapošljavanje FBiH, također su se upoznali s radom Aluminijevog Laboratorija, a nakon kojeg su prošli i pogonskim halama Anoda, Elektrolize i Ljevaonice.

Domaćinima dvjema studentskim grupama bili su Aluminijevi uposlenici: Mirko Anđelopolj, Miljenko Buhač, Josip Kožul, Snježana Marić, Tatjana Maslać i Vedran Rajič.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.