BIH

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Glamoč

Fena

20.12.2017

Istekao je rok za prijem glasačkih listića birača koji su glasali putem pošte na prijevremenim izborima za načelnika Općine Glamoč, koji su održani u nedjelju, 17. decembra. 

U Glavnom centru za brojanje smještenom u Centru za edukaciju Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu danas će početi brojanje glasačkih listića pristiglih putem pošte, nepotvrđenih glasačkih listića i glasačkih listića birača koji su glasali putem mobilnog tima. Izborni posmatrači akreditirani za posmatranje rada Glavnog centra za brojanje su obaviješteni i mogu posmatrati sve aktivnosti koje se provode u Glavnom centru za brojanje.

Nakon brojanja, unosa i kontrole, rezultati iz Glavnog centra za brojanje bit će pridruženi preliminarnim rezultatima prijevremenih izbora za načelnika Općine Glamoč, koji su objavljeni na internet-stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba.

Utvrđene izborne rezultate Centralna izborna komisija BiH će objaviti do 27. decembra, a potvrđene nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje i pravosnažnosti odluka, saopćeno je iz Ureda za informiranje Centralne izborne komisije (CIK) BiH. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.