BIH

Ponovo odgođeno ispitivanje Salihovića

Salihović: Nastvak ispitivanja tek u februaru

M. Aš.

23.12.2017

Goran Salihović, smijenjeni glavni državni tužilac, kojeg Tužilaštvo BiH sumnjiči za zloupotrebu ovlaštenja i nesavjestan rad u službi, trebao je 20.decembra biti ispitan u svom stanu u Tuzli, ali je njegovo davanje iskaza opet odgođeno, saznaje „Avaz“. 

Razlog za odgađanjem ispitivanje Salihovića, koje je započelo prije dvije sedmice, prvo na UKC Tuzla, a zatim u njegovom tuzlanskom stanu, je taj što je advokat Rifat Konjić, koji ga brani, imao zakazano ročište u Sudu BiH u Sarajevu?!

Ovo je već peti put da Salihović, uz razna opravdanja, u posljednih sedam mjeseci na pozive tužioca, odgađa ročita. Prvi poziv mu je upućen još 28. juna ove godine, ali je tada u Tužilaštvo BiH došao bez advokata, pa je ispitivanje pomjereno za 10. juli. No, ni 10. jula nije želio dati iskaz, iako je doveo i advokata.

U Tužilaštvu se zatim trebao pojaviti 9. avgusta, ali tada nije ni došao, uz opravdanje da je slomio obje noge. Novi poziv mu je zatim bio upućen 20. oktobra, ali su tužioci uzalud došli u UKC Tuzla jer je Salihović zbog bolova odbio da ga ispitaju.

Na kraju je iz petog pokušaja ispitan prvi put tek krajem oktobra, a zatim 7. decembra. Nastavak u kojem je konačno trebao 20.decembra odgovoriti na ključna pitanja tužioca, nije ni održan. Tako je Salihović od 28.juna do 22.decembra, dao samo dva iskaza, svjesno izbjegavajući podizanje optužnice. Nastavak ispitivanja zakazan za je za kraj januara ili početak februara naredne godine.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.