BIH

Salkić: BiH može biti komotan i ugodan dom svima nama

Salkić: Čestitao Božić biskupu Franji Komarici i katoličkim vjernicima

Fena

23.12.2017

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić povodom katoličkog Božića, uputio je čestitke biskupu Franji Komarici i katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini.

- Bosna i Hercegovina je stoljećima bila komotan, topal i ugodan dom svim njenim stanovnicima, ljudima svih vjera i etničkih grupa. Tradicija zajedničkoga življenja u bosanskohercegovačkom čovjeku izgrađivana je na temelju najviših vrijednosti koje su čuvane u porodicama, u učenju i djelovanju vjerskih zajednica, u društvu... Na takvim vrijednostima izgrađena je milenijska prošlost, kultura suživota i poštivanja. Uime Bošnjaka i u svoje ime, u povodu ovog velikog katoličkog blagdana, izražavam nadu i želju da takvo poštivanje, suradnja, suživot i visok stepen tolerancije krase i u budućim stoljećima bosanskohercegovačko društvo - naglasio je Salkić.

Kako je dodao, otvorenoga srca poziva katolike u Bosni i Hercegovini da u ovim danima, koji su u katoličkoj vjeri označeni kao najljepši i najsvetiji, puni ljubavi i pažnje, obnovimo povjerenje i saradnju, te nastavimo raditi na izgradnji zajedničke nam domovine Bosne i Hercegovine.

- Katolički vjernici i hrvatski narod u bh. entitetu RS i ovaj Božić dočekuju obespravljeni. Ta činjenica nas obavezuje na zajedničku borbu demokratskim sredstvima, kako bismo osigurali ista prava svim građanima, zemlju bez diskriminacije i zemlju podjednakih mogućnosti za sve. Vraćajući se istinskim vrijednostima kojima nas podučava vjera, vraćajući se našim tradicijama, u ovim danima načinimo te korake povezivanja, obnove i jačanja povjerenja, korake koji vode u budućnost. Bosna i Hercegovina može biti komotan i ugodan dom svima nama i sljedećih decenija i stoljeća - stoji u božićnoj čestitci Ramiza Salkića, saopćeno je danas iz kabineta potpredsjednika bh. entiteta RS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.