BIH

{TRINAESTI DAN/} Podignuta brana: Ukoliko ne nađu Mulića u Miljacki, potraga se nastavlja u Bosni

Piše: M. Č.

25.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+18

Foto: F. Fočo/A. Kuburović


10:00 Podignuta je brana na rijeci Miljacki kako bi se danas detaljno moglo pretražiti korito ove rijeke u potrazi za tijelom nestalog Aldina Mulića.

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite danas će pretraživati korito rijeke Miljacke.

- Stekli su se uvjeti za podizanjem brane i nadamo se da ćemo pronaći tijelo Mulića. Ukoliko ga ne pronađemo, isključit ćemo mogućnost da se tijelo nalazi u rijeci Miljacki, pa ćemo se fokusirati na rijeku Bosnu - rekao je direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

8.57 U Sarajevu će danas biti nastavljena potraga za tijelom Aldina Mulića (28) koji je prije trinaest dana upao u Miljacku na Dolac-Malti otkad mu se gubi svaki trag.

S obzirom na to da se smanjio vodostaj Miljacke, u deset sati bit će podignuta brana na Bentbaši, što će značajno olakšati akciju potrage.

- Mi smo od početka potrage razmišljali o ovoj soluciji, ali nam visok vodostaj to nije omogućavao. Nakon što bude podignuta brana, u korito Miljacke ući će osam timova koji će detaljno pretražiti područje od Dolac-Malte do ušća u Bosnu kako bi eventualno pronašli tijelo i otklonili sumnje da se ono nalazi u koritu rijeke - kazala nam je portparol Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Majda Kovač.

U potragu će osim članova FUCZ-a, biti uključeni i GSS, vatrogasci, policija, volonteri, a bit će prisutni i članovi porodice i prijatelji nestalog Mulića.

- U stalnom smo kontaktu sa stručnjacima koji imaju iskustva u ovakvim potragama i činimo sve kako bi se tijelo nestalog Aldina pronašlo - dodala je Kovač.

Podsjećamo, Aldin Mulić i Irhan Fočo Nane (24) upali su u rijeku Miljacku u ranim jutarnjim satima 13. decembra. Irhan Fočo, čije je tijelo pronađeno dan poslije u rijeci Bosni kod Visokog, jučer je ukopan na Gradskom groblju Vlakovo.

Video: S. Mekić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.