BIH

Udruženje "Švicarac" Addiko banci: Potpišimo memorandum, sad ste vi na potezu

Fena

26.12.2017

Udruženje korisnika kredita u švicarskim francima "Švicarac" je spremno na potpisivanje memoranduma o sporazumijevanju s Addiko bankom (bivša Hypo banka), navelo je to udruženje u pismu upućenom danas direktorici ove banke u Sarajevu Saneli Pašić. 

- Vi ste na potezu i Vaša banka - ističe predsjednik "Švicarca" Kemal Duraković u pismu napominjući da se obraća na osnovu nedavnog jednoglasnog zaključka Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

 - Kao sto Vam je poznato, Predstavnički dom Parlamenta FBiH je jednoglasno donio zaključak da se potpiše između nas (udruženje-banka) dogovoreni i usaglašeni memorandum o sporazumijevanju. Istim zaključkom, PFBiH se i koristio pismenim tragom koji sam Vam dostavio sa zaključcima s vanredne skupštine Udruženja od 15.09.2017., koji ste Vi (Vaša banka) i prihvatili i potvrdili takođe pismeno 04.10.2017 god. Udruženju da Vam je memorandum prihvatljiv na osnovu zaključaka skupštine Udruženja. Kao što Vam je poznato, oko usaglašavanja memoranduma smo se dogovorili i u nekoliko održanih sastanaka - naveo je Duraković u pismu.

On napominje da je zaključkom Predstavničkog doma, naveden i rok od 20 dana za potpisivanje memoranduma, kao i da rok ističe 9. januara iduće godine.

Osim direktorici Pašić, odnosno Addiko banci, pismo Udruženja "Švicarac" proslijeđeno je rukovodstvu i članovima Kolegija Predstavničkog doma, parlamentarnom tijelu koje je predlagač zakona o CHF kreditima, svim parlamentarcima i bosanskohercegovačkim medijima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.