BIH

Nakon pisanja "Avaza": Elmedinu Šeho potresla sudbina demobilisanog borca, uručila mu pomoć zajedno s prijateljima

Piše: M. ČAUŠEVIĆ

29.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Nakon što je "Dnevni avaz" objavio dirljivu priču o demobilisanom borcu Osmanu Doli iz Goražda, koji jedva preživljava i otvoreno kaže "da bude dana kada zaspi gladan, ali neće ništa ni od koga da išće", redakciji Avazovog portala obratili su se brojni dobri ljudi iz cijele BiH koji su voljni pomoći ovom 63-godišnjaku.

Jedna od onih koji su se zaputili u Dolovo Brdo iznad Vitkovića kod Goražda bila je i Elmedina Šeho. Djevojka iz Donjeg Vakufa, zajedno sa još nekoliko ljudi, posjetila je Osmana i odnijela mu nekoliko paketa hrane.

- Pročitala sam priču koju je "Dnevni avaz" objavio i predložila prijateljima da skupimo nešto novca i pomognemo Osmanu. Obratila sam se i svom direktoru koji je odmah pristao pomoći. Jučer ujutro smo se direktor, jedan prijatelj i ja zaputili u Goražde i ponijeli sa sobom pakete hrane, stvari koje su neophodne poput noževa, džezve, sredstava za higijenu... - kazala nam je Elmedina.

Dodaje kako je Doli potrebna i novčana pomoć.

- Imao je problema s "Elektroprivredom", nije imao struje zbog dugova. Pozvali smo ih i odmah su izašli na teren i riješili problem s električnom energijom. Također smo Osmanu ostavili i nešto novca kako bi mogao plaćati naredne račune - rekla je Šeho.

Na pitanje šta je ovom demobilisanom borcu još potrebno, navela je da hrana više nije prioritet.

- Njemu je neophodna motorna pila kako bi mogao da se snabdijeva drvima. Trenutno se grije grančicama koje kida sa šljive ispred kuće. Zatim, potreban mu je tepih da mu barem malo bude toplije. Trenutno mu je pod zastrt dekama. Ništa više nije tražio - kaže Elmedina.

Priznaje da je i sama sretna jer je Osman bio oduševljen njihovom posjetom.

- Lijepo je pričao s nama, bio je sretan. Sjedili smo sat i slušali kako jedne prilike deset dana nije imao šta da jede osim jednog hljeba, pa je svaku noć uzimao po dva zalogaja koja bi zalio čajem pa legao i zaspao kako bi zaboravio na glad - otkrila nam je ova dobrodušna djevojka iz Donjeg Vakufa.

Ukoliko želite pomoći Osmanu Doli, možete ga kontaktirati putem telefona 062 147 059.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.