BIH

Potresna ispovijest majke o borbi za zdravlje svog djeteta

Sa sinoćnje promocije u srebreničkom Domu kulture

O. M.

29.12.2017

Knjiga „Zašto ne volim juli, moja čupavice“, autorice Indire Ćosić-Smajlović, promovirana je sinoć u Domu kulture u Srebreniku. Ovaj kulturni događaj izazvao je ogromno interesiranje čitalačke publike, pa je sala bila pretijesna da primi sve koji su željeli prisustvovati promociji.  

Uz autoricu, o knjizi su govorile i Snežana Đukić i Mirheta Omerović. Pisana je po istinitim događajima, a predstavlja potresnu ispovijest Indire Ćosić-Smajlović o borbi za život svoje kćerke Jasmine, koja na neki način simbolizira i borbu svih majki u BiH za svoju djecu.

U prvom dijelu knjige, rečeno je na promociji, autorica govori o ratnim strahotama i izbjegličkim danima kada je, nakon što je izbjegla iz Gradačca i obrela se u Međugorju, kao djevojka s nepunih 20 godina morala voditi borbu za zdravlje svoje majke. Drugi dio knjige posvećen je tragičnoj sudbini njene kćerke Jasmine, koja je s nepunih 15 godina umrla od karcinoma kostiju.

Cjelokupan prihod od prodaje knjige bit će usmjeren u humanitarne svrhe. Cilj autorice je da osnuje fondaciju koja će nositi ime njene kćerke, kako bi bila osigurana sredstva za liječenje djece oboljele od raka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.