BIH

Fotoizvještaji reportera “Avaza” iz svih krajeva BiH: Pjesma, ples i vatromet na dočeku 2018. godine!

Piše: Avaz.ba

1.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+29

U Bosnu i Hercegovinu je stigla 2018. godina. Građani Bosne i Hercegovine, ali i brojni turisti, diljem naše zemlje Novu 2018. dočekali su mahom na središnjim gradskim trgovima, uz vatromet i koncerte različitih izvođača.

Evo kako je bilo u najvećim gradovima BiH, na kojima su bili novinari „Dnevnog avaza“ i pogledajte kako je dočekana Nova 2018. godina.

SARAJEVO

Nekoliko desetina hiljada Sarajlija, ali i posjetitelja iz drugih bh. gradova, te država regije i svijeta uživali su u novogodišnjem koncertu Zdravka Čolića. 

Puna tri sata popularni Čola je zabavljao publiku svojim najvećim hitovima, a uprkos niskoj temperaturi posjetitelji su uživali u ovom spektaklu ispred SCC-a.

Prvu pjesmu kojom je Čola pozdravio sve prisutne jeste "Gori vatra", evrovizijskim hitom iz 1973. godine.

ZENICA

Atmosfera u Zenici na dočeku Nove godine je odlična. Tačno u 22.40 sati članovi grupe Miligram izašli su na binu i atmosferu doveli do usijanja.

Održana je spektakularna noć na zeničkom Trgu Alije Izetbegovića i jedan od najljepših dočeka Nove godine do sada u ovom gradu.

TUZLA

I u Tuzli je bilo veselo. Tuzlake je u Novu godinu uvela novosadska grupa The Frajle, bendovi Kristal i BiH brothers.   

Mnogi koji su bili u Tuzli kažu da je atmosfera bila fantastična.

MOSTAR

Kao i u ostalim gradovima u Bosni i Hercegovini, prelijepo je bilo i u Mostaru.

Kako je javljao reporter „Avaza“ s ulica grada na Neretvi u zraku se osjetila praznična atmosfera.

Doček Nove godine se održao na Šetalištu, a koncert je otvorila grupa Mostar Rock School. Nakon njih nastupili su Mostar Sevdah Reunion i Zoster. 

BANJA LUKA 

Brojni Banjalučani i posjetioci iz zemlje i inozemstva dočekali su Novu 2018. godinu na otvorenom, uz tradicionalni vatromet i dobru zabavu za koju su se pobrinuli estradne zvijezde Lukijan Ivanović, Nikola Rokvić i "Leksington bend".

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je tačno u ponoć poželio Banjalučanima i gostima sretnu Novu godinu.

Centralna bina za proslavu Nove godine u Banjoj Luci bila je na glavnoj saobraćajnici između Parka "Petar Kočić" i hotela "Palas", zbog čega je promijenjen režim saobraćaja u centralnom dijelu grada, od "Pošte" do Ulice Marije Bursać.

U toku novogodišnje noći bio je organiziran besplatan prijevoz putnika na određenom broju linija javnog gradskog prijevoza.

U gradu je od otvaranja "Zimzograda" - 1. decembra primijetno prisustvo brojnih turista iz Slovenije, Srbije i Hrvatske.

BIHAĆ 

Oko 2.000 Bišćana izašlo je za Novu godinu na gradski trg u Bihaću da dočeka 2018.

Građane Bihaća je u 2018. uveo Nermin Puškar koji je atmosferu digao na zavidan nivo.  

Bišćani uglavnom su slavili u krugu porodice u svojim domovima ili u ugostiteljskim objektima, ali je zanimljivo bilo i u gradu.

TREBINJE

U bašti hotela ”Platani”, više stotina Trebinjaca, dočekalo je Novu 2018. godinu. Za dobru atmosferu pobrinuo se beogradski ”Blah Blah bend”, a kao predgrupa nastupili su trebinjski ”Krugovi u žitu”. Za sve posjetitelje služeno je kuhano vino.  

Veselo je bilo i u mnogobrojnim kafićima i restoranima, gdje je organiziran doček Nove godine.

LIVNO 

Brojni Livnjaci su 2018. godinu dočekali na centralnom gradskom trgu, a zabavljao ih je Duško Kuliš. Bilo je organizirane zabave i u ugostiteljskim objektima, ali je većina Livnjaka ipak slavila u krugu porodica i prijatelja.   

Priređen je i vatromet, a prigodnu čestitku uputio je i načelnik općine Luka Čelan.

KUPRES  

Na otvorenom su slavili i Kuprešani kojima su na raspolaganju bili i skijaški centri, a na trgu ih je zabavljala duvanjska grupa Afrodita band. Ovoj proslavi prethodio je dječji doček Nove godine. 

U ostalim mjestima Livanjskog kanotna slavilo se uglavnom u ugostiteljskim objektima i u krugu prijatelja i porodica.

GRAČANICA

Gračanlije su tradicionalno Novu godinu dočekali organizirano u centru grada, uz Sahat kulu, čija su četiri sata na četiri strane odbrojavali zadnje sekunde 2017. godine.   

Više hiljada uživalo je u pjesmama dvojice Gračanlija, zabavnjaka Jakuba Džafića i narodnjaka Ibrahima Jukana, sve uz bend “Profesori”.

Tačno u ponoć, Novu godinu građanima je čestitao načelnik Gračanice Nusret Helić i pozvao političare da počnu raditi svoj posao, jer Gračanlije, rekao je on, žele bolje živjeti, hoće i znaju raditi i stvarati bolji život, a onda je organiziran i vatromet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.