BIH

Gradonačelnik Trebinja uručio zlatnik majci prvorođene bebe u ovom gradu

P. M.

5.1.2018

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović (SNSD) uručio je zlatnik Mili Vukić, majci prve bebe rođene u trebinjskoj bolnici u 2018. godini. Dječak je treće dijete u porodici Vukić iz Ljubinja.  

Prema riječima Srdana Lugonje, načelnika Ginekološko-akušerskog odjeljenja, i majka i dijete su dobro, a u srijedu je rođen još jedan dječak na ovom odjeljenju, prvi Trebinjac.

- Prva beba rođena u ovoj godini je dječak težak četiri kilograma i 300 grama, dok je drugi dječak iz Trebinja težak tri kilograma i 900 grama. Oba dječaka rođena su prirodnim putem i porođaji su prošli bez problema - istakao je dr. Lugonja.


Gradonačelnik Petrović i dr. Lugonja s porodiljom Milom Vukić. Gradonačelnik Petrović i dr. Lugonja s porodiljom Milom Vukić

Dodao je da su u protekloj godini u trebinjskom porodilištu rođene 344 bebe, odnosno 16 više nego 2016. godine.

- Ipak je to značajno manji broj novih stanovnika u odnosu na devedesete godine, kada je trebinjsko porodilište bilježilo rekorde. Najviše beba rođeno je 1994. godine – čak 872, da bi se poslije 2004. godine taj broj smanjio ispod 500. Svake naredne godine za 20 do 30 porođaja bilo je manje - naglasio je dr. Lugonja.

Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja, podsjetio je da Grad Trebinje novorođenčad novčano nagrađuje iz budžeta te da Gradska uprava razvija i niz drugih programa podrške za ekonomski stabilniju i brojniju porodicu.

- Glavni oslonac u svakoj porodici treba da budu djeca i budući naraštaji i mi ćemo uraditi sve da podržimo porodicu kroz razne programe, ali i osmišljavanjem radnih mjesta, što je osnovno da bi se porodica mogla razvijati. I to nisu samo priče, već djela, što će se vidjeti i u narednim mjesecima i godinama, jer smo zacrtali da Trebinje bude snažniji grad s mnogo više stanovnika i važan faktor u regionu - zaključio je Petrović.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.