BIH

Stanje na putevima: Smanjena vidljivost zbog magle, moguća i poledica

Avaz.ba

12.1.2018

Vidljivost je jutros zbog magle smanjena na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. 

Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: Čevljanovići-Dolovi, Konjic-Mostar, Kiseljak-Kaonik-Vitez kao i puteve na širem području Goražda i Bihaća. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a na mjestimičnu poledicu iz BIHAMK-a upozoravaju na putnom pravcu Bugojno- Koprivnica- Kupreška Vrata. 

Zbog niskih temperatura, poledica je moguća i na ostalim putevima u planinskim predjelima, a pažnja se skreće i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na polaganju kablova na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica (tunel Lendava-motel Lendava) mehanizacija će zauzeti jednu traku (od postojeće tri), tako da će vozila saobraćati usporeno. 

Povremene obustave saobraćaja mogu se očekivati od 08 do 15 sati na magistralnom putu M-18 kod mjesta Olovske Luke, a razlog su radovi na deminiranju terena.

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.