Foto: M. Kadrić

Kantonalni sud u Sarajevu

Alija Delimustafić: Nisam kriv, ovo je čista montaža u režiji Federalnog MUP-a

Autor: M. AŠČIĆ
12.01.2018 09:21
A
A
A

Alija Delimustafić, bivši ministar unutrašnjih poslova BiH i prvooptuženi u predmetu "Pravda", izjasnio se jutros u Kantonalnom sudu u Sarajevu da nije kriv po optužnici Tužilaštva KS, koja ga tereti da organizirani kriminal i nezakonito knjiženje nekretnina u KS.

Prije izjašnjenja o krivnji, Delimustafić se obratio postupajućem sudiji Huseinu Delaliću, kazavši: "Časni sude, niti jedan metar kvadratni nisam uknjižio na sebe ni na svoju porodicu i prijatelje. Ovo mi je sve montirao Federalni MUP uz pomoć njihovih prijatelja. Ovo je čista montaža, a ja ću se boriti za pravdu. Izjavljujem da nisam kriv".

Osim Delimustafića, jutros je ukupno još 10 osoba optuženih u predmetu "Pravda" negiralo krivicu. Riječ je o optuženima Izetu Musiću, Suadi Hadžić, Murisi Makarević, Seadu Hodžiću, Hamdi Spahiću, Ratku, Dušanki, Dobri i Vojku Đokiću. Danas se na izjašnjenju krivnje nisu pojavili optuženi Nihad Druškić i Edin Arnautović, uz obrazloženje da se nalaze u bolnici.

Inače, u predmetu "Pravda" ukupno je optuženo 39 fizičkih lica, a do sada je krivicu negiralo njih ukupno 36.

Nedavno je u ovom predmetu optužena i bivša sutkinja Općinskog suda Lejla Fazlagić-Pašić, koja se nalazi u Hrvatskoj, a čije se odobrenje bh. pravosuđu očekuje u narednom periodu.