BIH

Čavari uručeno najviše jubilarno priznanje Crvenog križa Federacije BiH

Fena

12.1.2018

U povodu dvadeset godina rada i djelovanja Crvenog križa Federacije BiH, glavni sekretar te organizacije Namik Hodžić, u ime Crvenog Križa Federacije BiH, uručio je najviše jubilarno priznanje - plaketu predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, u znak zahvale za podršku radu ove humanitarne organizacije. 

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika FBiH, Hodžić je predstavio rezultate dvadesetogodišnjeg djelovanja te istakao značaj djelovanja Crvenog križa Federacije BiH, posebno u akcijama darivanja krvi te humanitarnim akcijama spašavanja života ljudi i materijalnih dobara u slučaju prirodnih i elementarnih nepogoda.

Također, istakao je potrebu davanja veće podrške promicanju organiziranja akcija darivanja krvi koje pridonose spašavanju života i davanju nade oboljelim i životno ugroženim osobama.

Predsjednik Federacije BiH zahvalio je na uručenom priznanju i potvrdio podršku i budućem radu Crvenog križa Federacije BiH, istakavši kako je ova organizacija od posebnog društvenog značaja za Federaciju BiH te jedan od nositelja aktivnosti u oblasti socijalne zaštite, zdravstvenog i humanitarnog odgoja i obrazovanja, odgovora na prirodne i druge nesreće, kao i traženja nestalih osoba.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.