BIH

BiH zastupljena na jednom od najvećih turističkih sajmova u Skandinaviji

Fena

13.1.2018

Na ovogodišnjem sajmu turizma Reiselivsmessen u Norveškoj po prvi put je predstavljena i Bosna i Hercegovina.  

Solheimen Konferansehotell iz Norveške pozvao je turističku agenciju Kula-Turist iz Bosne i Hercegovine da zajedno učestvuju na jednom od najvećih sajmova turizma u Skandinaviji te jednom od većih te vrste u svijetu. Vlasnik agencije Kula-Turist Nedžad Boškailo koji živi i radi u Norveškoj ima dugogodišnju poslovnu saradnju sa Solheimen Konferansehotell koju vodi Kari Brochmann Skoklefald.

- Ovo je izuzetno važno i za BiH, jer su Norvežani poznati kao strastveni ljubitelji turizma i putovanja, a ljepote BiH i ono što mi imamo ponuditi još je nepoznato široj norveškoj javnosti. Pogotovo aspekt cijena koje nudimo i prirodne ljepote moraju biti predstavljeni Norvežanima. Mi ćemo sa našim norveškim prijateljima pokušati da opravdamo ukazanu priliku za prezentaciju turističke ponude sa željom da nas posjeti što veći broj skandinavskih turista – ističe ambasador BiH u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević.

Boškailo je osigurao veće količine brošura i kataloga turističkih agencija iz cijele Bosne i Hercegovine, koje će biti prezentovane i podijeljene zainteresovanim posjetiteljima na sajmu turizma.

-Naravno, imamo želju da nas posjete turisti iz cijelog svijeta, jer na ovom sajmu učestvuju skoro sve zemlje koje ulažu u turizam. Na sajmu nisu predstavljene samo ponude Solheimenhotell Konferansehotell i Kule-Turist, već turističke ponude iz cijele BiH – kaže Boškailo.

Sajam koji se održava u Telenor Areni u Oslu počeo je jučer i traje do nedjelje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.