BIH

Srebreničani zahvalni Asmiru Begoviću zbog novih igrališta

Moderno i novo igralište: Zahvaljujući Begoviću, na proljeće u funkciji

Piše: S. SMAJLOVIĆ

14.1.2018

Fondacija našeg reprezentativnog golmana Asmira Begovića osigurala je novac za obnovu jednog od tri igrališta u Srebrenici. Tako je nastavljena obnova sportskih terena u Srebrenici. 

Tri faze

UNDP je do sada pomogao postavljanje nove ograde na terenima pored osnovne i srednje škole, na redu je skidanje starog asfaltnog sloja, postavljanje nove ravnije podloge, ugradnja modernog i visokokvalitetnog materijala na uređene površine.

Mladima, a i onim nešto starijim Srebreničanima tako će biti sigurnije i ugodnije provoditi slobodno vrijeme, trenirati prijeko potrebni sport.

Za postavljanje podloge na dva terena novac je osiguran uštedom kada je obnavljana glavna gradska saobraćajnica. Nešto je i preteklo pa se krenulo i korak dalje - ka gletovanju tribina na svim igralištima, postavljanju plastičnih stolica, modernih koševa i mreža za tenis.

- Rekonstrukciju i modernizaciju trećeg igrališta finansira Fondacija „Asmir Begović“ u saradnji s Udruženjem „Sana“, kojim rukovodi Pol Džon (Paul John). Na terenu dimenzija 32 x 16 metara, a koji će prije svega koristiti osnovci, bit će postavljena plastična podloga i druga prateća sportska oprema - pojasnio je za „Avaz“ načelnik Općinskog odjeljenja za urbanizam i komunalno–stambene poslove Bojan Josipović.

Sportske aktivnosti

Direktor Srednjoškolskog centra u Srebrenici Momčilo Cvjetinović kaže da je zahvalan svima koji pomažu obnovu terena, a posebno našem golmanu Begoviću.

- Od proljeća, kada će, nadamo se, tereni biti obnovljeni, naši učenici i građani uživat će u sportskim aktivnostima -ističe Cvjetinović.

Bivši fudbaler srebreničkog FK „Guber“ i veliki zaljubljenik u sport Zijad Salimović kaže da je obnova sportskih terena značajna za sve građane Srebrenice.

- Uvjeren sam da će se baš ovdje organizirati veća takmičenja, a kada nam sportisti dođu sa strane, imat ćemo šta pokazati. Na nama je da to lijepo sportsko zdanje čuvamo i održavamo - veli Salimović.

I Novak Đoković najavio pomoć  

Kada na proljeće budu kompletno obnovljena tri igrališta u Srebrenici, bit će to šansa da se u gradu organiziraju velika regionalna i međunarodna takmičenja u malom fudbalu, košarci, rukometu i tenisu.  

Srebreničane raduje što će na ovim igralištima imati priliku vidjeti sportske asove poput Asmira Begovića i Novaka Đokovića, koji je najavio dolazak u Srebrenicu i učešće u obnovi ovih igrališta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.