BIH

Sastanak u Istočnom Sarajevu: Traže se odgovori na sedam pitanja iz Upitnika EK

Piše: Avaz.ba

16.1.2018

U Istočnom Sarajevu će danas, kako je najavljeno, održati sastanak predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevande sa entitetskim premijerima i ministrima finansija o utvrđivanju prijedloga teksta odgovora na preostalih sedam pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

Željka Cvijanović, premijerka RS, naglasila je  da je umjereni optimista u pogledu ovog susreta, u prvom redu kada je riječ o sastanku u vezi sa utvrđivanjem odgovora na Upitnik Evropske komisije i istakla da očekuje da će određena pitanja biti razjašnjena.

Mislim da su još dva ili tri pitanja ostala problematična i zato ćemo razgovarati. Nadam se u prilično normalnoj atmosferi, kako bismo našli odgovarajuće formulacije koje mogu poslužiti kao odgovori, a da, naravno, pri tome budu zastupljeni stavovi i jednih i drugih - kazala je Cvijanović.

Razgovorima će prisustvovati ministri finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, Federacije BiH Jelka Milićević, najavljeno je sinoć iz Vlade RS.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.