BIH

Zahvalna dobrim ljudima: Starica Hana Suljić iz ruševne šeperuše prešla u novi, topao dom

Hana (prva zdesna): Istinski uživa u novom domu

O. M.

16.1.2018

Hana Suljić (75) iz Ibrića kod Srebrenika godinama je živjela u trošnoj kućici koju je naslijedila od svekra, a koja, zbog dotrajalosti, nije bila sigurna za boravak. Ova starica nema stalna primanja, a preživljava povremeno radeći za nadnicu ljeti. Prinuđena je obavljati teške poslove, uprkos poznim godinama i narušenom zdravlju.  

Sin Hasan, koji je bez posla i ikakvih primanja, nedavno joj je ponudio smještaj u svojoj nedovršenoj kući, ali nisu imali novca za unutrašnje uređenje.


Stara kuća u kojoj je boravila. Stara kuća u kojoj je boravila

Kako bi se ova bolesna žena izmjestila iz ruševine, prije nepuna dva mjeseca mještanka susjednog naselja Panđurište Senada Kramer pokrenula je humanitarnu akciju. Zahvaljujući dobrim ljudima, uređen je dio gornjeg sprata kuće Haninog sina, tako da se starica, koju život nikad nije mazio, nedavno uselila u toplu kuću sa sigurnim krovom nad glavom.

- Samo onaj ko je veći dio života proveo u ruševnoj šeperuši može shvatiti kakav je to osjećaj kad se preseliš u sigurnu i uređenu toplu kuću. Dan preseljenja pamtit ću do kraja života, jer sam o tome godinama sanjala. Zahvaljujem dobrim ljudima koji su mi omogućili da staračke dane provedem u ovako lijepim prostorijama – kazala je vidno potresena Hana.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.