BIH

Nakon dva i po sata završeno ispitivanje Gorana Salihovića u Tužilaštvu BiH

Salihović s advokatom Konjićem ispred Tužilaštva BiH ( F. Fočo)

M. Aš.

18.1.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

12.40 Nakon dva i po sata završeno je ispitivanje Gorana Salihovića, u svojstvu osumnjičenog u Tužilaštvu BiH.

Njegov advokat Rifat Konjić kratko je novinarima kazao da je Salihović ispitan na okolnosti koje se tiču Dragana Mektića i Nikole Špirića, a koje su bile i predmet disciplinskog postupka. 

- Davanje iskaza Salihovića još nije završeno, bit će nastavljeno u narednom peridu, još ćemo se dogovoriti kada - kazao je Konjić.

12.00 Salihović je na ispitivanju već puna dva sata u Tužilaštvu. Ispitivanje je počelo u 10 sati.

09.10 Goran Salihović, smijenjeni glavni državni tužilac, stigao je u Tužilaštvo BiH na ispitivanje, javio je novinar "Avaza" s lica mjesta. 

Salihović će danas, u svojstvu osumnjičenoga, prvi put nakon navodne povrede nogu na imanju u Tuzli, koja se desila još prije pet mjeseci, dati iskaz.  

Salihović je došao sa svojim adovokatom Rifatom Konjićem.

Poziv mu je zvanično upućen iz ove pravosudne institucije, a posljednji put u Državnom tužilaštvu bio je 10. jula prošle godine.

Salihović je pod istragom Tužilaštva zbog zloupotrebe položaja i nesavjesnog rada u službi, a mjesecima je izbjegao davanje iskaza kako bi odgodio podizanje optužnice.

Posljednji put Salihović je iskaz u svojstvu osumnjičenoga dao u svom stanu u Tuzli 8. decembra prošle godine. Mjesecima ranije, tužioci su mu dolazili i u UKC Tuzla, ali zbog navodnih bolova nije bio spreman. To ga nije spriječilo da isti dan da opširan intervju za jedan medij.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.