BIH

Stolačkim poljoprivrednicima po 2.000 eura za poslovnu ideju

Fena

19.1.2018

Potpisivanje ugovora u projektu "Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2017.-2018." upriličeno je u četvrtak u Stocu, čime je za oko 35 korisnika stolačke općine osigurano po 2.000 eura za projekte u oblasti poljoprivrede.

Riječ je o projektu kojeg financira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost jugoistočne Evrope, a sufinansira Općina Stolac.

Njemačka nevladina organizacija Help je 1. aprila  2017. godine počela s implementacijom ovog projekta, koji će trajati do 31. decembra 2018. i podržat će oko 35 korisnika iz stolačke općine.

Potencijalni korisnici su sve nezaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti u sektoru poljoprivrede.

Odobrena pomoć bit će distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava, a prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.000 eura za ideje iz oblasti poljoprivrede, objavljeno je na službenim internetskim stranicama Općine Stolac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.