BIH

SDP: Denis Zvizdić i SDA prihvatili rezultate popisa stanovništva RS

Avaz.ba

19.1.2018

Socijaldemokratska partija BiH traži od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića da hitno objasni javnosti kako su i zašto u odgovorima na Upitnik EU korišteni različiti podaci  popisa stanovništva BiH.

- Na osnovu kojeg zakona i čije odluke su Zvizdić i SDA odlučili priznati popis stanovništva kojeg su objavile vlasti Republike Srpske, kada su jedini podaci o popisu koje je prihvatio EUROSTAT podaci popisa stanovništva BiH kojeg je objavila Agencija za statistiku BiH?

Na ovaj način, Zvizdić i SDA nastavljaju s antidržavnom politikom kojom se direktno ugrožava i ono malo digniteta kojeg BiH ima u očima Brisela i Evropske komisije.

Ovakav potez pokazuje još jednom kakav katastrofalan Mehanizam koordinacije je Bakir Izetbegović dogovorio s Miloradom Dodikom u kafani u Lukavici 2016. godine.

Skandal s dvostrukim podacima broja stanovništva, kojeg BiH šalje u Brisel, vrhunac je licemjerja politike Zvizdića i SDA koji ponovo jedno govore ujutro, drugo misle u podne, a treće rade popodne.

Cijenu ovakve pogubne politike SDA nastavit će plaćati svi građani BiH - navodi se u saopćenju SDP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.