BIH

Ahmetović: Nova Zvizdićeva izdaja kroz slanje neustavnih rezultata popisa stanovništva

Ahmetović: Još jedna u nizu izdaja interesa države BiH na koju pristaje aktualno rukovodstvo SDA

E. Ma.

19.1.2018

- Zaprepašten sam činjenicom koliko može ići izdaja državnih i nacionalnih interesa, imajući u vidu činjenicu da su predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić i federalni premijer Fadil Novalić u odgovoru na pitanje o broju stanovnika u BiH prihvatili da pošalju i podatke Zavoda za statistiku RS koje nije priznala nijedna domaća, niti evropska institucija - kazao je Sadik Ahmetović, poslanik Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

On je na ovaj način reagirao zbog, kako je naveo, odgovora na Upitnik EU, gdje su poslani neustavni rezultati popisa stanovništva.

- Ovo je samo jedna u nizu izdaja interesa države BiH na koju pristaje aktuelno rukovodstvo SDA. Nakon što su prihvatili Mehanizam koordinacije po želji Milorada Dodika, imamo slučaj da Zvizdić i ostali čine novu izdaju kroz slanje neustavnih rezultata popisa stanovništva. Slanjem rezultata Zavoda za statistiku RS, Zvizdić i SDA faktički brišu 58.000 Bošnjaka u RS. Osim toga, ovom odlukom Zvizdić, Novalić i Izetbegović pokazuju da ne poštuju ni presudu Ustavnog suda BiH koji je, kao jedine validne rezultate popisa, priznao one koje je objavila Agencija za statistiku BiH - kazao je Ahmetović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.