BIH

Vlast tjera i RVI paraplegičare na ulicu

M.R.S.

19.1.2018

Stotine članova Saveza RVI/paraplegičara FBiH i Saveza slijepih boraca izaći će na ulicu ako federalna vlast ne udovolji njihovim zahtjevima, a pozvat će u tom slučaju i građane i cijelu boračku populaciju da im se pridruže i zaštite ih od "onih koji zloupotrebljavaju institucije".

Rekao nam je ovo danas Mujo Aganović, predsjednik Saveza RVI/paraplegičara FBiH i dodao da će u utorak ispred zgrade Parlamenta FBiH uputiti posljednji apel.

- Ne možemo da shvatimo da živimo u društvu gdje Parlamentu FBiH moramo objašnjavati da je čovjek bez oba oka slijep, da ne vidi, ili dokazivati da sam ja u kolicima – dodao je Aganović.

Podsjetio je da traže sredstva za tuđu njegu, kao i to da budu priznati kao specifična kategorija unutar najavljenog zakona o boračkim udruženjima.

Najavio je da će 12 predstavnika Saveza RVI/paraplegičara i Saveza slijepih boraca biti na sjednicama oba doma Parlamenta FBiH u srijedu i u četvrtak, kada na dnevnom redu budu upravo zakon o boračkim udurženjima i analiza položaja boračkih kategorija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.