BIH

SDP BiH: Pozivamo Denisa Zvizdića da prestane prodavati interese države BiH za lični interes

Avaz.ba

20.1.2018

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP BiH) reagirala je jutros na pismo predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića, koji je jučer optužio ovu stranku za zastoj na evropskom putu BiH.

- Nakon što je Denis Zvizdić po ko zna koji put izbjegao objasniti javnosti kako su i zašto u odgovorima na Upitnik EU korišteni podaci o popisu stanovništva BiH koje su objavile vlasti RS, kada su jedini podaci o popisu, koje je prihvatio EUROSTAT, podaci popisa stanovništva BiH kojeg je objavila Agencija za statistiku BiH, moramo još jednom postaviti ista pitanja. Nije sporno da je imenovanje Denisa Zvizdića za predsjedavajućeg Vijeća ministara jedan od najvećih kadrovskih promašaja SDA, budući da se radi o političaru skromnog kapaciteta, ali i njemu takvom se više ne mogu tolerirati laži i obmane - poručuju iz SDP-a BiH.  

Iz ove stranke podsjećaju javnost da je Zvizdić i Parlament BiH obmanuo više puta. 

- Počevši od skrivanja dogovora o Mehanizmu koordinacije, kojim je zajedno sa svojim šefom Bakirom Izetbegovićem zadovoljio sve zahtjeve Dodika i Čovića, pa do skrivanja od javnosti informacija o neusaglašenim odgovorima na pitanja EU, gdje je također izašao ususret istom dvojcu. Neka Zvizdić objasni prvo sebi, a onda i građanima, kako to da u mandatu vlasti koju je vodio SDP nije bilo postrojavanja paravojnih jedinica u srcu Banje Luke ili bilo kakvog referenduma kojim se ugrožava stabilnost i budućnost BiH. Ne samo da su ovo stvari koje su obilježile mandat SDA i Zvizdića već je upravo SDA osigurala novac za sve ovo, između ostalog, i glasanjem njihovih poslanika za budžet RS, u kojem su planirana sredstva za sve poteze vlasti RS - kaže se u saopćenju saopćenju Socijaldemokratske partije BiH. 

Dodaje se: "Jasno nam je da jedna ovakva ličnost nema problema prodati sve, uključujući i interese države, kako bi postigao lične interese. Mi u SDP-u nismo niti ćemo ikada voditi takvu politiku".

- Zvizdić kao političar seoskog mentaliteta, koji pretenduje na mjesto člana Predsjedništva BiH, ali i na mjesto budućeg predsjednika SDA, smatra da je dovoljno biti dobar u obmanama i izvrtanju činjenica da bi ostvario svoje političke i druge ciljeve. To možda prolazi u SDA i što se nas tiče, neka nastavi sa tim dvorskim unutarstranačkim igrama u kojima učestvuje, ali na svaku narednu laž Denisa Zvizdića ćemo odgovoriti istinom i približiti javnosti lik i djelo ovog ušminkanog neradnika - poručili su iz SDP-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.