BIH

Jasminko Halilović prvi Bosanac na Forbesovoj listi lidera "30 ispod 30"

S. KURT

22.1.2018

Osnivač Muzeja ratnog djetinjstva Jasminko Halilović prvi je Bosanac koji je uvršten na tradicionalnu listu mladih lidera „30 ispod 30“ prestižnoga magazina Forbs.

Za nominaciju je Jasminko saznao prije nekoliko mjeseci, a jutros je obaviješten i o prestižnom priznanju.

- Prije svega, ovo bih priznanje podijelio s kolegicama i kolegama iz Muzeja i ubijeđen sam da bez njih ne bi bilo ni Muzeja ni ovog priznanja. Iako sam na Forbsovoj listi samo ja, ubijeđen sam da je ovo više priznanje Muzeju ratnog djetinjstva nego meni. Ali laska mi i puno znači da je na listi prvi put neko i iz Bosne i Hercegovine. To mladima vraća nadu da je i ovdje moguće napraviti međunarodno relevantan rezultat – kazao je Halilović za Avaz.

Muzej ratnog djetinjstva u decembru prošle godine dobio je i nagradu Vijeća Evrope.

- Ta nagrada i ovo Forbsovo priznanje potvrda su ozbiljnosti našeg rada, pristupa od prvog dana i naše uspješnosti da ispuštujemo najviše standarde i s prilično limitiranim resursima pariramo najvećim i najboljim evropskim muzejima – dodaje Halilović.

Forbesov izbor odaje priznanje najuspješnijim mladim poduzetnicima i liderima. Priznanje se daje u 10 kategorija, a Halilović je odabran u kategoriji "Pravo i politika".

Ranijih godina, iz našeg regiona ovo priznanje  dobili su srbijanski teniser Novak Đoković i hrvatski poduzetnik Mate Rimac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.