BIH

Odgođeno odlučivanje o žalbi francuske firme: Građani bi i ove godine mogli ostati bez pasoša

Piše: T. Ro.

24.1.2018

Žalba koju je francuska firma „Gemalto“ uložila na tender za nabavku pasoških knjižica Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) BiH još je u fazi rješavanja, potvrđeno je iz Ureda za razmatranje žalbi BiH (URŽ). 

Iako je zakonski rok za rješavanje žalbe istekao početkom godine, u Uredu su odlučili odluku prolongirati do 15. februara, što bi građane BiH moglo ponovo dovesti u situaciju u kakvoj su bili prošle godine - da ostanu bez mogućnosti da izvade pasoš.

A da bi do toga moglo doći, za „Avaz“ je potvrdio i direktor IDDEEA-e Arif Nanić. On je podsjetio na činjenicu da od dana podnošenja žalbe na tender Agencija ne može poduzeti nikakvu radnju.

- Ne vidim razlog za nerješavanje te žalbe. Dakle, njihovo je da je odbiju ili prihvate. Imamo još vremena da sve bude u redu s isporukom pasoša ako se odluka donese u narednih nekoliko dana. Ne ide nam u prilog odugovlačenje. Ako dođe do toga da se žalba rješava u februaru, mi vremenski nećemo biti u mogućnosti da provedemo postupak po Zakonu o javnim nabavkama – poručio je Nanić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.