BIH

Meteorolozi prognoziraju: Očekuje se lijep januarski vikend

A. S.

25.1.2018

Ko planira da petak i dane vikenda provede na otvorenom, ima dovoljno razloga da to i ostvari. Barem što se tiče prognoze meteorologa, koji za naredna tri dana najavljuju vrijeme bez padavina. 

Bit će vjetra, ali ne takvog da svima koji planiraju biti na gradskom zraku ili planini, pokvari dan.

Ovo je prognoza za naredna tri dana: 

Petak: Očekuje se sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prije podne lokalno magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i na sjeveru Bosne. Vjetar u Bosni slab južnog smjera. U Hercegovini vjetar slab sjeveroistočnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i nula, na jugu zemlje do tri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni.

Subota: Očekuje se sunčanije prije podne, lokalno magla na istoku i sjeveru Bosne. Postepeno povečanje oblačnosti od sredine dana. U drugoj polovini dana prognozira se oblačno u Krajini, sjeveru i sjeveroistoku zemlje. U ostalim područjima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini vjetar sjevernog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i nula, na jugu zemlje do tri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12 stepeni. 

Nedjelja: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab južnog smjera. U Hercegovini vjetar slab sjevernog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i dva stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni.

Prognoza temperatura za veće gradove u BiH

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.