BIH

Ruši sve predrasude: Mladom efendiji ni svadba nije mogla proći bez motora

Suprugu Elminu provozao nakon vjenčanja

Piše: K. TOPALOVIĆ

25.1.2018

Harun Pašalić, nastavnik vjeronauke iz Fojnice, javnosti je poznat kao “efendija na motoru”. Kaže da voli motocikle i uživa vozeći ih, a trenutno ima Hondu Shadow VTX 600. Uz osmijeh govori da je, kad je gledao film “Top gun” i vidio Toma Kruza na motociklu, znao da je to ono što on želi. 

- Babo je rekao da nema ništa od motora, ali sam bio uporan pa je pristao da ga kupim kad završim fakultet i zaradim neke pare. Odmah sam počeo sakupljati novac. Kad sam diplomirao, otišao sam i kupio sebi motor dok su roditelji bili u Turskoj – govori Harun.

Prenosi znanje

Ljudima je u početku bilo čudno vidjeti ga na motoru, ali su se ubrzo navikli i sada se Fojničani hvale da imaju “efendiju bajkera”.

Harun predaje vjeronauku u Osnovnoj školi “Muhsin Rizvić” i kaže da zbog svog ležernijeg pristupa lakše prenosi znanje na djecu te da im nastoji objasniti da se može biti i vjernik i, kako to djeca kažu, “cool osoba”.


Harun uživa voziti svoju Hondu. Harun uživa voziti svoju Hondu

- Islam ne ograničava, a ja to djeci pokušavam objasniti. Ako nešto nije grijeh, onda to možemo raditi. To su prijevozna sredstva, koristimo ih i nisu ničim zabranjena. Da imam para, kupio bih helikopter i letio okolo - govori Pašalić.

Zajedno u svemu

Harun je bio gost i na motorijadama, mada kaže da ih, otkako se oženio, rijetko posjećuje. Supruga Elmina osvojila ga je kada mu je rekla da će ostati uz njega iako su mu doktori 2016. dijagnosticirali multiplu skleorozu.

- Sve, pa i djevojku, tjerao sam od sebe, ali je ona rekla da je bolje da smo zajedno u svemu nego da ostanem sam - govori Harun te dodaje da ni svadba nije mogla proći bez motora, na kojem je provozao svoju nevjestu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.