BIH

Nastavlja se prikupljanje pomoći za sedmomjesečnu bebu: Arslanu je bitna svaka sekunda

Sabahudin je jučer posjetio sinčića koji se s majkom Amirom nalazi na Pedijatriji u Sarajevu

Piše: E. DRAGUNIĆ

29.1.2018

Hiljade građana iz BiH, ali Bosanaca i Hercegovaca iz dijaspore, uključile su se u akciju prikupljanja pomoći za sedmomjesečnog Arslana Kulačića iz Nemile kod Zenice koji bije životnu bitku s tumorom na mozgu i hitno mora na liječenje u Tursku.

Brojne akcije

Arslanov otac Sabahudin Kulačić posjetio je jučer sinčića koji se s majkom Amirom nalazi na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu. Kako nam je rekao Kulačić, skupljeno je 12.000 eura, koliko košta transport dječaka specijalnim medicinskim avionom u Tursku.

- Sutra (danas, op. a.) ćemo uplatiti 12.000 eura kako bi avion iz Turske odmah mogao doći po našeg Arslana. Pokušat ćemo dignuti sve na noge da avion dođe odmah, a ako ne, onda u utorak, kako je i dogovoreno. Svaka sekunda nam je bitna, da spasimo život našem Lavu – rekao nam je Kulačić kojem, kako kaže, telefon ne prestaje zvoniti jer ljudi iz cijelog svijeta zovu da pomognu.

Jedna od brojnih humanitarnih akcija koje se ovih dana organiziraju širom BiH je i ona jučerašnja u zeničkom kafiću „Retro“. U akciji „Kafa za Arslana“ svi gosti mogli su besplatno popiti kafu, a ispred kafića je bila postavljena kutija u koju su ubacivali svoj prilog. Prikupljeni novac bit će dostavljen Arslanovim roditeljima. Za tri sata, koliko je trajala akcija, prikupljeno je 705,85 KM.

Kako smo mogli vidjeti, veliki broj građana čak nije ni ulazio u kafić, već su dolazili samo da ubace novac u kutiju.

Lijep gest

- Želimo potaknuti i sebe i sve naše sugrađane na humanost, da damo mali doprinos da divni dječak nastavi borbu za život koji je tek počeo. Kutija će i narednih dana ostati u kafiću i u nju će se moći ubacivati novac – kazao je jedan od organizatora akcije, koji nas je zamolio da mu ne spominjemo ime.

Kako nam je rekao Zeničanin Adis Begagić, ovo je lijep gest kako vlasnika kafića tako i svih Zeničana koji su se odazvali.

- Nadam se da ćemo uspjeti pomoći Arslanu i njegovim roditeljima da iz ove borbe izađu kao pobjednici – kazao je Begagić.

Za hemoterapije 133.300 eura 

Za hemoterapije koje bi maleni Arslan trebao primati u Turskoj potrebno je 133.300 eura, a njima bi se pokušao smanjiti tumor.

Za uplate pomoći Arslanu otvoren je žiroračun u „Sparkasse banci“ broj 199-462-60542828-25, na ime Sabahudin Kulačić. Sabahudin se može kontaktirati putem telefona 062/002-136. Za doniranje dvije KM otvoren je broj u „BH Telecom“ mreži 090/291-025. Tu je i broj 17006, koji važi za sva tri bh. operatera, a putem kojeg se, također, doniraju dvije KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.