BIH

DF: Kadić, Avdić i Didik-Sarajlić napustili su stranku tek nakon što je protiv njih pokrenut disciplinski postupak

Avaz.ba

31.1.2018

Nakon što su Demokratsku frontu (DF) napustili Jasmin Kadić, Nedžada Avdić i Lejla Didik-Sarajlić, navodeći kao razlog "da ne žele učestvovati u populizmu i politikantstvu", oglasilo se i rukovodstvo ove stranke.

Iz DF-a su saopćili kako su "dvije gospođe i jedan gospodin napustili DF tek nakon što je protiv njih pokrenut disciplinski postupak".

"Disciplinski postupak je pokrenut nakon što je jedna od gospođa stranku čiji je bila član nazvala fašističkom i nakon njihovog višemjesečnog traženja uhljebljenja u drugim strankama – provjeriti kod gospodina Šepića i gospodina Nikšića. Da sada ne pominjemo molbe funkcionera SDA da Vas se ne izbacuje iz DF-a", kaže se u saopćenju.

Dotadašnje njihovo ponašanje u DF-u su nazvali "pljuvanjem po stranci i ljudima, pogotovo po članovima DF-a u TK".

"Prijetnje članovima Predsjedništva stranke, nepristojnu i neprikladnu komunikaciju sa svima koji im se nisu dopadali, svjesno smo tolerirali, nazivajući to njihovim pravom na stav i mišljenje. Ako su, a svi znamo da nisu, pravi razlozi da troje pomenutih napuste stranku oni koji su navedeni u pismu – 'koketiranje sa ranjivim populacijama, komunističke fraze i pozdravi', samo ste nam to trebali ranije saopćiti! Tada bismo Vas sigurno, s noge na nogu, odmah izbacili iz stranke", navodi se u saopćenju.

Dalje se naglašava kako su Kadić, Avdić i Didik-Sarajlić zalutali u DF.

"Nije nam jasno zašto ste toliko dugo 'patili i trpili' našu programsku okrenutost ranjivim populacijama ili, zašto ste 'patili' zbog antifašističkih pozdrava i tradicije koju se trudimo njegovati? Moglo bi se još nadugo i naširoko, pisati o ovom slučaju, kao što bi se moglo reći, da smo bar malo zločesti, kako Vas toplo preporučujemo svim političkim mazohistima u BiH. Kako to više nije vrijedno niti truda niti vremena i kako Vam smetaju 'komunistička oslovljavanja i pozdravi', nećemo Vam poželjeti sreću, nego – Bog Vam pamet dao!", poručili su na kraju iz DF-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.