BIH

Milorad Dodik: Moguće je da budem kandidat za člana Predsjedništva BiH

Avaz.ba

2.2.2018

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik kazao je večeras da postoji mogućnost da bude kandidat svoje stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS, na Općim izborima u oktobru.

- SNSD ima podršku oko 40 posto, prema novim anketama. Prirodno je da predsjednik stranke bude kandidira za jednu veliku funkciju. Svakako, SNSD će dati kandidate i za Predsjedništvo BiH i Predsjednika RS", poručio je Dodik. 

Napomenuo je da njegova kandidatura nije zvanična i da će o tome odlučivati njegova stranka.

Dodik je na Face tv, na pitanje Senada Hadžifejzovića o tome šta ima politički i lično protiv Bakira Izetbegovića, odgovorio da je on političar na zalasku.

"On će sad vjerovatno biti delegat u Parlamentu BiH i onda će lagano da izgubi stranku", rekao je Dodik naglašavajući da se s Izetbegovićem nikada nije uspio dogovoriti jer često mijenja mišljenja zbog dnevnopolitičkih razloga. 

Dodik je podsjetio i da ima dobre odnose s Draganom Čovićem i Aleksandrom Vučićem. 

Predsjednik SNSD-a je napomenuo da prihvata samo politički okvir BiH koji garantuje nezavisnost i slobodu srpskog naroda, bez ikakvog ugnjetavanja ili nekih drugih pritisaka ili političkih uslovljavanja usmjerenih protiv ovog entiteta.

BiH je propala zemlja ukoliko nema dogovora i političkog konsenzusa, to je nemoguća zemlja u koju se upliću stranci. Takva BiH je za Republiku Srpsku nemoguća zemlja", kategoričan je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.