BIH

Trebinje: Koncert za Sofiju

P. M.

3.2.2018

U trebinjskom Domu mladih, u organizaciji Ansambla nacionalnih igara „Jovan Dučić“ i Radija "Trebinje", sinoć je održan humanitarni koncert za Sofiju Radovanović.

U dvorani koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta nastupili su svi starosni sastavi ANI „Jovan Dučić“, KUD „Petrovo polje“, KUD „Ljubinje“, Gradski KUD „Alat Svislajon“, Baka i Igor Planjanin, učenici Muzičke škole Trebinje i muška pjevačka grupa „Braća Kise i braća Lečić“.

Prema riječima Darija Živanić, tetke male Sofije, sredstva za početak liječenja male Sofije u Lozani odobrena su od Fonda zdrastvenog osiguranja u iznosu od 30 posto i Fonda solidarnosti preostalih 70 posto u ukupnom iznosu od 60.000 švicarskih franaka.

- Moramo biti svjesni da će troškovi biti ogromni, da liječenje neće trajati samo ta tri mjeseca, već dvije ili tri godine. Hvala svima koji su se do sada odazvali našem apelu da pomognemo maloj Sofiji. Akcija se nastavlja, ovo je tek početak Sofijine borbe - istaknula je Živanić, dodavši da Sofija u nedelju putuje za Švicarsku te da su predoperativne konsultacije zakazane za 7. februar.

Podsjetimo, desetomjesečnoj Sofiji kao tromjesečnoj bebi odstranjeno je jedno oko, a zatim je na redonom kontrolnom pregledu otkriven tumor i na drugom oku. Da bi sačuvala vid na drugom oku, Sofiji je neophodno je hitno liječenje na klinici u Lozani.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.