BIH

U Domu zdravlja Srebrenica: Počela primjena ljekovitih voda Crnog Gubera

S. SMAJLOVIĆ

4.2.2018

Medicinski tim Doma zdravlja iz Srebrenice, koji čine doktori Almir Pašagić, Radomir Pavlović, medicionar Suljo Čakanović i predstavnik Tehnološkog fakulteta u Zvorniku doktor Dragan Vujadinovič, danas u na izvorištu ljekovite vode Crnog Gubera prezentirali projekt ambulantnog liječenja ovom ljekovitom vodom. 

Kako je kazao doktor Pavlović, primjena ovih ljekovitih voda tokom  godine obavljat će se ambulantskim liječenjem, dok se ne stvore uvjeti za stacioniranu upotrebu i liječenje vodom Crnog Gubera.

- Svake subote do kraja godine, zainteresirani pacijenti mogu doći u srebrenički Dom zdravlja, gdje će biti obavljen pregled pacijenta i odrediti ljekarska dijagnoza upotrebe vode Gubera za poboljšanje krvne slike i liječenje drugih oboljenja ovim mineralno- ljekovitim u svijetu poznatim vodama.

Mjesečne analize ovih voda, kao i krvna slika budućih pacijenata, obavljat će se na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku pod rukovodstvom doktora Vujadinovića.

Općina Srebrenica je za ovaj projekt iz budžeta osigurala 10.000 maraka, a pacijenti će imati besplatne usluge pregleda, laboratorijskih nalaza i primjene vode.

 Medicinski tim naglašava da će se, nakon pregleda i laboratorijskih nalaza svakog pacijenta, voda Gubera konzumirati na samom izvorištu, jer se tu postižu najbolja svojstva liječenja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.