BIH

Vremenska prognoza za naredna četiri dana: Oblačno sa snijegom, temperature do 12 stepeni

Avaz.ba

5.2.2018

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredna četiri dana, a sudeći po najavama, bit će oblačno sa snijegom, uz temperature zraka do 12 stepeni Celzijusa.

Ponedjeljak, 5. februara

U većem dijelu Bosne danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme.

Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima, Krajini i na sjeveru Bosne izgledna je dugotrajna magla ili niska naoblaka.

U Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne sunčanije prijepodne, zatim se očekuje povećanje oblačnosti od sredine dana.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do dva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet, na jugu zemlje od šest do 10 stepeni.

Utorak, 6. februara

U utorak, 6. februara, prognoziraju se nove padavine koje se očekuju s juga u poslijepodnevnim satima i do kraja dana će se proširiti na cijelu zemlju.

Većinom u nizinama kiša. Snijeg ili susnježica u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne.

Na planinama će padati snijeg.

U većem dijelu zemlje slabo jugo. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnom područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i nula, na jugu do tri. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i šest, na jugu zemlje od osam do 11 stepeni.

Srijeda, 7. februara

U srijedu, 7. februara, u Bosni i Hercegovini oblačno. Snijeg se očekuje u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne, ujutro i u dijelu centralne Bosne.

Izgledno je novih 10 do 20 centimetara snijega.

U ostalim područjima kiša.

Na planinama će padati snijeg.

U Bosni padavine uglavnom prijepodne.

U većem dijelu zemlje vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U Krajini, sjevernim i sjeveroistočnom područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

U Bosni najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i tri. U Bosni najviša dnevna temperatura zraka za Krajinu, zapad i sjever od -1 do tri, u ostalim područjima od četiri do osam. U Hercegovini temperatura zraka između pet i devet, na jugu i do 12 stepeni.

Četvrtak, 8. februara

U četvrtak, 8. februara, u Bosni i Hercegovini prijepodne oblačno. Slab snijeg se očekuje u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. U ostalim dijelovima zemlje kiša.

Na planinama će padati snijeg. Od sredine dana djelomično smanjenje oblačnosti i prestanak padavina.

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slabo jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i tri, na jugu do šest. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu zemlje od osam do 11 stepeni Celzijusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.