BIH

Demokratska fronta HNK: SDA je vrhunac licemjerja i potcjenjivanja inteligencije građana

Avaz.ba

7.2.2018

Umjesto da se ušute i nadaju kako će im građani zaboraviti njihove dogovore za HDZ-om o miniranju jedinog realnog prijedloga izmjene Izbornog zakon, Kantonalni odbor SDA ponovno javnost pokušava uvjeriti kako je bijelo crno, a crno bijelo, saopćeno je iz Demokratske fronte Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Nakon što je Predstavnički Dom Parlamenta Federacije, s predsjedavajućim koji dolazi iz SDA na čelu, upravo gospodinom Mušićem, dva i po mjeseca, mimo svih obzira, te kršeći Poslovnik o radu, odbijao da zakaže sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o SDP-ovom i DF-ovom prijedlogu izmjena Zakona o izbornim jednicama i broju mandata, vladajuća koalicija (SDA, HDZ) odlučila je da opstruira održavanje sjednice i pokretanje rasprave o ovom prijedlogu kojim se provode odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i kojim bi se omogućilo nesmetano održavanje izbora te provođenje izborne volje građana. 

Zastupnici SDP-a i DF-a bukvalno su od vladajućih spriječeni da kroz Parlament Federacije čiji sastav odražava demokratsku volju građana predlažu rješenja. Vladajuća koalicija kidnapovala je Parlament Federacije i pretvorila ga u besprizornu skupštinu u kojoj glas i prijedlog građana ne vrijede apsolutno ništa, dok s druge strane vrijede jedino njihovi dogovori o njihovoj zajedničkoj pljački građana Federacije.

Na njihovu nesreću i pokušaj iskrivljivanja činjenica, dovoljno je citirati njih i njihove koalicione partnere u HDZ-u: „Mi smo svoje obećanje ispunili. Hoće li SDA, vidjet ćemo. Test će biti u utorak, kada bi se taj SDP-ov i DF-ov neustavni Prijedlog zakona trebao naći na dnevnom redu Zastupničkog doma Federalnog parlamenta“, izjavila je u emisiji “Zrcalo tjedna” Naše TV predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara. 

Naravno, SDA je potpuno ispoštovala zahtjeve HDZ-a i pokazala kako im gospođa Bradara i gospodin Marinko Čavara određuju kvorum. 

Što se tiče Mostara, dvije godine čekamo da HDZ i SDA konačno odgovore što su to usuglasili na tajnim sastancima. Podsjetimo na činjenice od prije godinu i po: "Priča o podjeli Mostara u koju se lagano ušlo i o reorganiziranju Mostara je jedna potpuno druga priča. S te strane, ja sam imao jasan stav da ostavimo tu priču za neke druge pakete i razgovore u BiH", kazao je Čović.

Četiri godine su hranili krokodila nadajući se kako će njih pojesti zadnje.

Saopćenje SDA na kraju pokazuje vrhunac licemjerja i potcjenjivanje inteligencije građana. Jasno nam je da pokušavaju sami sebe uvjeriti kako nisu mislili ono što su mislili i rekli ono što su rekli, ali da pokušavaju javnosti podmetnuti loš vic, kako treba vjerovati njima, a ne vlastitim očima, to je zaista nova razina bezobrazluka. Građani moraju odlučiti hoće li se sijamski blizanci SDA-HDZ na kraju smijati svima nama - saopćeno je iz DF-a.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.