BIH

Narednih dana minusi, tokom vikenda snijeg u Hercegovini

Avaz.ba

9.2.2018

Već danas u Bosni i Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu do 5 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.

U subotu, 10. februara, očekuje se oblačno. Prije podne slab snijeg u Krajini. U drugoj polovini dana slab snijeg ili susnježica i u ostalim područjima Bosne. Na sjeveru Hercegovine krajem dana se očekuje slab snijeg. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena bura sa jakim udarima.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.

U nedjelju, 11. februara, veći dio dana bit će oblačno. U jutarnjim satima slab snijeg se prognozira u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 0, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.

U ponedjeljak, 12. februara, novo naoblačenje. Od poslijepodnevnih sati u Krajini se prognozira slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1, na jugu zemlje do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 5, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.