BIH

Ambasador BiH u Crnoj Gori Vinko Radovanović predao akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću

MVP BiH

Fena

12.2.2018

Novoimenovani ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Vinko Radovanović predao je danas akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću.

Radovanović je potvrdio dobru saradnju Bosne i Hercegovine i Crne Gore, potkrepljujući primjerom, prvog regionalnog, potpisanog Sporazuma o granici. Naglasio je postojanje prostora i potrebe za poboljšanjem saobraćajne infrastrukture, što bi uz jačanje ekonomske saradnje, bio benefit za obje države.

Osim toga, Radovanović je istakao i važnost budućeg zajedničkog djelovanja u oblastima turizma, nauke, kulture, obrazovanja i zdravstva, naglašavajući da će, kroz povjerenu mu ulogu, doprinijeti daljem jačanju odnosa dviju država.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je istakao dobre i sadržajne odnose Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kao dobar primjer dobrosusjedstva uopće u regionu. Takođe, osvrnuo se i na intenzivan politički dijalog kojim se stvaraju doprinosi i traže dodatna rješenja za jačanje saradnje s akcentom na oblast ekonomije.

Iznio je uvjerenje da će ambasador Radovanović svojom ulogom doprinijeti jačanju odnosa Crne Gore i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.