BIH

Isović štiti Zvizdićeve medijske pajdaše!

M. AŠČIĆ

13.2.2018

I dok Fadil Novalić, premijer Federacije, tvrdi da Šerif Isović, v. d direktora Porezne uprave FBiH, smeta onima kojima ne odgovara njegov profesionalni rad, podaci objavljeni na zvaničnoj stranici ove državne institucije, koji se tiču poreznih dužnika, dokazuju totalno suprotno!

Novi spisak

Porezna uprava FBiH objavila je 30. januara novi spisak poreznih obveznika s iznosom duga većim od 50.000 maraka, iz kojeg se vidi da, naprimjer, propala „Slobodna Bosna“ državi ne plaća porez i da sve čini, odnosno da joj se to i omogućava, da izbjegne da plati nagomilani dug. Porez ne plaća već skoro godinu, a vidljivo je to iz izvještaja koji se odnosi na period od 31. marta do 31. decembra 2017.

Prema zvaničnom izvještaju Porezne uprave, medijski pajdaši Bakira Izetbegovića i Denisa Zvizdića, kompanija „Pres-Sing“ Sarajevo, koja je bila izdavač propalog magazina, a do prije neki dan i portala „Slobodna Bosna“, zaključno sa 31. martom prošle godine bila je dužna državi po osnovu poreza, doprinosa, taksi i drugih naknada 115.623 marke. Isto toliko dugovala je i 31. decembra!

Indikativno je, međutim, da je portal „Slobodna Bosna“ nedavno sa stranice uklonio da mu je izdavač „Pres-Sing“ i naveo da je to sada „Slobodna.ba.“ d. o. o. No, ime ove firme ne nalazi se u registru poslovnih subjekata. Sve to su smišljeno uradili samo da bi izbjegli plaćanje poreza, a, prema svemu sudeći, Isović im je progledao kroz prste.

 Bez odgovora

Sve ovo je nova potvrda na koji način Isović i Zvizdić, preko rođaka Aljoše Čampare, ministra dezinformiranja, štite svoje medijske pajdaše! Odgovore smo jučer pokušali dobiti i od Isovića, prije svega da nam pojasni zašto je ovaj medij izuzetak i državi ne plaća svoje obaveze. No, nije odgovoreno na naš medijski upit.

Bakir ih častio za medijsku odanost

Već smo ranije pisali o tome i da Izetbegović dijeli budžetski novac odanim medijima poput „Slobodne Bosne“. On je u aprilu prošle godine iz budžeta Predsjedništva BiH dao 5.000 KM novinarima portala „Slobodna Bosna“.

Kako smo i tada dokumentirali, radi se o Udruženju “1.000 cvjetova” iz Sarajeva, kojem je Izetbegović kao pomoć za realizaciju projekta “Susret civilizacija” poklonio državni novac. Kako je zvanično navedeno, potpredsjednik Udruženja je Asim Metiljević, dugogodišnji urednik propalog sedmičnika “Slobodna Bosna”.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.