BIH

Šta će VSTV i Gordana Tadić uraditi sa Zvizdićevom trojkom iz mraka?

Senad Avdić sa svojim rođacima Aljošom i Dubravkom Čamparom: Državna mafija i njen portparol „zaboravili“ šta su objavljivali

R. I.

13.2.2018

Nakon što je Bakir Izetbegović među žive kandidate za člana Predsjedništva BiH iz SDA postavio i nesposobnog Denisa Zvizdića,  gatački klan ponovo se upalio. Denisovi rođaci Dubravko i Aljoša Čampara u Fahrudinu Radončiću vide najveću opasnost da će njihov rođak propasti u svakoj ozbiljnijoj utrci. 

Faksimil „Slobodne Bosne” i intervjua Ramiza Delalića Ćele, koji je objavljen neposredno nakon njegove smrt i u kojem je on najavio da će otkriti ubice Nedžada Ugljena. Po principu „mrtva usta ne govore“, Delalić je ubijen, a Avdić, koji je tada bio na strani pravde, danas tvrdi da njegov list ništa nije objavljivao!? 

Pamfletistički teren 

Naravno, opet se na pamfletistički teren vratio mafijaški potrčko Senad Avdić. 

Obezglavljeni zbog oslobađajuće presude za optužnicu na Kosovu koju su sami montirali vezano uz ubistvo Ramiza Delalića Ćele, oni ipak u pravnom grču i posljednjim trzajima ubistvo ratnog komandanta ponovno žele od tajne ruke AID-a prebaciti na nevine ljude. 

Poznato svjedočenje Delalićeve supruge Ehlimane Delalić moralno je porazilo Dubravka Čamparu, Meddžidu Kreso, Gorana Salihovića i Božu Mihajlovića, ali Čampara i dalje ostaje na zadatku da sakrije prave ubice i nalogodavce. 

Porodični interesi

Meta je Radončić i njegovo uklanjanje u korist Čamparinog rođaka Denisa Zvizdića.

Zvizdić: Kako zaustaviti Radončića

U poznatom delirium tremensu tekstove pišu braća Karamazovi koji od javnosti kriju da se DNK Delalićevog ubice nikako ne slaže sa DNK navodnog ubice iz montirane optužnice na Kosovu.  

Ali, besmisleno je raspravljati s politički motiviranim tužiocima i njihovim rođacima u propaloj SB.   

Njih najbolje deklasiraju legalizam i pravični procesi njihovim žrtvama, jer više nemaju snage za podizanje montiranih optužnica i dobivanje političkih presuda za svoje porodične interese i preuzimanje svih državnih poluga vlasti. 

Hoće li Dubravko Čampara na optuženičku klupu?! 

Treba podsjetiti da je Dubravko Čampara sklopio nagodbu s disciplinskim tužiocem i priznao da je u komunikaciji s Azrom Sarić pisao  uvredljive poruke na račun Fahrudina Radončića. Taj dokaz sitne pakosti i mržnje i spomenuta kazna, vjerovatno za njega neće biti ozbiljan problem u odnosu na to kakvi ga zbog montiranja Radončiću očekuju. 

Suština je da je Dubravko Čampara spreman za optuženičku klupu makar iz dva razloga.

Prvo, jer je na Kosovo slao instruirane svjedoke, kojima je nudio slobodu iz zatvora gdje se trenutno nalaze, oslobađanje krivične  odgovornosti zbog rušenja ljekarske etike, te niz drugih privilegija koje spadaju u krivično djelo ometanja rada pravosuđa. 

Drugo, Dubravka Čamparu potencijalno čeka optuženička klupa zbog laganja pod zakletvom u slučaju protiv Fahrudina Radončića u Sarajevu. 

Naime, on je prošle godine - što je lako utvrditi u transkriptima sa suđenja - eksplicitno rekao pred Sudskim vijećem da nije imao nikakve veze u ovom predmetu. Međutim, nedavno je bio pozvan kao svjedok odbrane, gdje je morao priznati da je čak na devet naredbi  Tužilaštva BiH protiv Fahrudina Radončića njegov potpis! 

Tadić: Šta će uraditi

Znači, krajnje je vrijeme da Gordana Tadić i VSTV prekinu divljanje tužilačkih mafioza u vlastitim redovima i oforme tim koji će dobro pogledati "kosovski spis“ odaslan iz Sarajeva.

Još je važnije da formiraju specijalni tužilački tim za sva politička ubistva koja su ostala nerazjašnjena, a Dubravko Čampara i njegov zemljak Senad Avdić znaju mnogo o tome.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.