BIH

Hadžiomerović: Neće Dodik kažnjavanjem ušutkati Bošnjake u RS

Fena

14.2.2018

Šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS Mujo Hadžiomerović ocijenio je nerazumnim najave o dodatnom naoružavanju entitetske policije i kažnjavanju bošnjačkih zvaničnika u RS, jer iznose stavove koji se ne sviđaju Miloradu Dodiku. 

- Velika nabavka vatrenog oružja za policiju RS je novo finansijsko iscrpljivanje ionako ugroženog budžeta, kojeg u velikom procentu pune i Bošnjaci u entitetu RS - ukazao je Hadžiomerović za Fenu.

Upozorio je i da je neshvatljiva i neprihvatljiva prijetnja predsjednika RS Milorada Dodika da će za 20 posto smanjiti plaću potpredsjedniku Ramizu Salkiću, jer mu se ne sviđaju izjave koje daje.

- Želi li Dodik time spriječiti finansijski kolaps, u koji je njegova vlast dovela RS – pita Hadžiomerović, ističući da bi Dodik u tom slučaju trebao prvo smanjiti svoju plaću.

Entitetskom predsjedniku je poručio da ne može prijetnjama i kažnjavanjem zaustaviti bošnjačke predstavnike u vlasti entiteta RS da se bore za legitimna prava tog naroda.

- Bošnjake nakon 1992. godine ništa više ne može uplašiti, a neće ih ni pokolebati u borbi za njihova ustavna prava i slobode. Motiv za to ionako im nije novac – rekao je šef Kluba delegata Bošnjaka u Vijeću naroda RS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.