BIH

U Jablanici upriličen info dan s ciljem razvijanja partnerstava javnog i privatnog sektora

E. KEVRIĆ

14.2.2018

Info dan na temu ''Partneri za lokalni ekonomski razvoj: Razvijanje partnerstva s privatnim sektorom'', upriličen je danas u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica.

Ovaj projekt organizirali su GIZ ORF MMS i REDAH, kao BFC SEE tehnički sekretarijat za Federaciju BiH u saradnji s Općinom Jablanica, a namijenjen je općinama i gradovima koji su nosioci BFC SEE certifikata, kako bi im se predstavio novi mehanizam BFC SEE mreže.

U okviru projekta planirano je razvijanje partnerstava javnog i privatnog sektora putem realizacije konkretnih projekata na područjima certificiranih općina i gradova, koji bi se finansirali kroz DeveloPPP.de program.

Tim povodom, u Jablanici su prezentirani koraci u pristupanju i implementaciji novog mehanizma za potencijalne investitore koji zadovoljavaju sve kriterije propisane projektima, kako bi se mogli pripremati prvi projektni prijedlozi.

Pored spomenutog, prezentirani su i kriteriji koje firme iz privatnog sektora trebaju ispuniti, te neki praktični primjeri iz prakse koji su već ranije realizirani u okviru DeveloPPP.de Programa.



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.