BIH

Vučić: Nadam se da će nadležni u Sarajevu pronaći krivce za plakat s mrtvačkom glavom

Vučić: To su stvari koje se ne rade

Srna

15.2.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nadu da će nadležni organi u BiH pronaći krivce za incident kada je na zgradi Ambasade Srbije u Sarajevu zalijepljen plakat na kojem je nacrtana mrtvačka glava ispod koje piše "Četnici kostobacani".

- Nije lijepo kada se to dogodi, to je loša stvar, ali nadam se da će nadležni organi pronaći u Sarajevu one koji su to počinili - rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Predsjednik Srbije poručio je da ne treba uvijek svaku priliku koristiti za dodatno dolijevanje ulja na vratu, već pokušati smiriti situaciju ako je to moguće.

- Iako razumijem kako se Srbi osjećaju i kako se osjeća osoblje Ambasade. Prosto, to su stvari koje se ne rade, ali vjerujem da će nadležni organi u BiH pronaći krivce - rekao je Vučić.

Na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu nepoznate osobe zalijepile su juče plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava ispod koje piše "Četnici kostobacani".

U organizaciji Bošnjačkog pokreta, koji predvodi Sejfudin Tokić, danas su ispred zgrade Ambasade Srbije u Sarajevu održani mirni protesti, a kao razlog je navedeno protivljenje zajedničkoj deklaraciji Srbije i Republike Srpske o očuvanju srpskog naroda.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.