BIH

Reakcija Livnjaka na skandaloznu maškarijadu: Dosta je dasinluka u centru grada

A. Kamber

Piše: A. KAMBER

15.2.2018

Nakon skandalozne maškarijade, priređene na livanjskom trgu u utorak, na kojoj je kao "Krnjo" osuđen i javno „spaljen“ sudija Haškog suda Karmel Agius (Carmel), što je "Avaz" prvi objavio, uslijedili su i komentari Livnjaka, ali i drugih građana po tom pitanju. 

Dok jedni odobravaju taj skandalozni čin, kakav se sličan dogodio još samo u Čapljini, znatan broj je i onih koji ga osuđuju i koji smatraju da je krajnje nepedagoški bilo sve to izvoditi pred osnovcima i djecom iz vrtića, koji su činili preko 80 posto publike, koja je uglavnom odobravala „spaljivanje“ navedenog sudije „kao najkrivljeg za sve livanjske i bjelosvjetske nedaće“, pa i za pravosnažnu presudu „haško-hercegovačkoj šestorci“. 

Livanjka, Tinka Anić, umjetnica, poznata aktivistkinja i borac za ljudska prava i zaštitu životinja, jedna je od onih koji su se zgrozili zloupotrebom livanjske djece u karnevalsko-političke svrhe. Njeno reagiranje objavio je livanjski "Relax portal" i prenosimo ga u cjelosti:

“Tinka Anić Bože dragi..ja ko dijete slušala priče Ziketa Sokolovića, čitala bajke iz cijeloga svijeta, svake mačkare se radovala krofnama, pa i u ratne godine su mačkare bile za djecu opuštene.. nikakve pare me nisu radovale ko krofne Nikoline žene na Brini.. pravila sebi i sestrama maske...hvala roditeljima nikad me nisu opterećivali politikom. Bolan zašto djecu maltretirate, kolike psihopate za takvo nešto morate biti?! Znate li išta išta išta organizirati da je operirano politike??

Bez pretjerane skromnosti vam mogu reći: ugledajte se na Maštarijadu! Tri godine bez jedne marke ikakve i ičije donacije sam organizirala druženje koje je obradovalo stotine dječijih srca, i roditeljskih, pa zašto ne možete i vi ako je već za djecu, odraditi priču u tom smjeru?! Kako ne možete razlučiti monente gdje nema mjesta za politku?? Zašto trujete srca nevinih? Di će vam duša?

Odvojite svoje događaje od gradskih i dječijih, nemam ništa protiv nikakvih okupljanja koji fizički ili emotivno ne ugrožavaju drugoga, slavite, radite sta hoćete, ali poštedite djecu, i svoju, za opće dobro, i nas ostale stanovnike svojih doživljaja. Odakle vam više pravo da svoje filmove predstavljate kao naše i opće? Zašto je ovo više vaše nego moje? Nije! Pali na njivi moju karikaturu ako hoćes, ako sam već ja neprijatelj, al prođi mi se trga na kojem sam prije ja hodala nego svi ovi sto paradiraju sad po njemu..jel dosta više dasinluka u centru grada??”

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.