BIH

Mektić: Dodik se genocidom obračunavao sa SDS-om

Mektić: Za koga se nabavlja oružje?

Avaz.ba

16.2.2018

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine i član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić komentirao je danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci njegovu izjavu o Srebrenici. On je nedavno za "Večernji list" kazao da Srbi trebaju priznati da je u Srebrenici počinjen genocid, nakon čega je demantirao da je to rekao.

On je naglasio kako je u spornom intervjuu govorio o izjavi Milorada Dodika iz 2012. godine, kada je rekao da je "potpuno jasno da je u Srebrenici počinjen genocid". 

- Potrebno je to nekome jer tako odgovara, pošto je Mektić otvorio pitanja koja ne odgovaraju mnogima, pogotovo SNSD-u. Idem sada korak dalje: Kada je Dodik govorio o Srebrenici, tada mu je trebala podrška međunarodne zajednice. Kad god mu je trebalo da se obračuna sa SDS-om, onda je govorio da je genocid. Pjevao je pjesme, i na osnovu te pjesme i priče, on je s dva poslanika preuzeo vlast i Vladu. Znamo svi kako je dovedena na vlast ta Vlada. Kada mu je trebala ta podrška, rekao je da je Karadžić ukrao 36 miliona maraka, govorio je 'Radovane predaj se u Hag'. Kada mu je trebala druga priča, kada je promijenio priču, onda je počeo studentske domove nazivati po imenu Radovana Karadžića i na taj način dodatno skrnaviti ime Karadžića - kazao je Mektić. 

Mektić se osvrnuo i na pitanje oružja koje je nabavio MUP-RS te je upitao za koga se nabavljaju duge cijevi.

- Oružje? Čemu toliko oružje? Za koga? Za borbu protiv terorizma? Hoćemo li to sa 5.000 pušaka ići na jednog teroristu? Neka odu i vide kakvo oružje nose specijalci. Mi nećemo kupovati puške narodu kada dođemo na vlast. Oni kupuju puške, a kompjutera nigdje u školi. Njemu puške trebaju kako bi on čitao lekcije nama Srbima, kako da se ponašamo - rekao je Mektić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.