BIH

Vozači, oprez: Mokar kolovoz i moguća poledica u višim predjelima

( Ilustracija)

Avaz.ba

18.2.2018

Kolovoz je ovoga jutra mokar na većini puteva u BiH. Ugaženog snijega ima na putnom pravcu Ripač-Vrtoče. Na moguću poledicu iz BIHAMK-a upozoravaju u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. 

Pojačan oprez savjetuje se i zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja. Posebno se izdvajaju putevi preko planinskih prevoja, kao i dionice koje prolaze kroz usjeke. Na magistralnom putu M-17 Konjic-Mostar skreće se pažnja na jake udare vjetra. Apeluje se na vožnju prilagođenu uslovima na putu i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo. Mole se vozači da na ovoj dionici autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmjenjen je režim saobraćanja.

Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na dionicama koje vode prema ski centrima i aktuelnim zimskim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.