BIH

Sudija s mrljom u prošlosti: Pijan napao čistačicu

Srpskainfo

19.2.2018

Većina sudija i tužilaca koji su se usprotivili zaključcima koje je Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) donijelo u oktobru krajem prošle godine, da se provjerava prošlost sudija i tužilaca i da se eventualno na osnovu toga donose sankcije, uradila je to iz lične koristi kako se ne bi otkrili kompromitujući detalji koji bi mogli da ugroze pozicije pojedinaca, kazao je za Srpskainfo izvor blizak pravosuđu.

Takav je slučaj i sa sudijom Okružnog suda u Banjoj Luci, Milanom Blagojevićem, koji je zaključke VSTV-a nazvao „protupravnim i necivilizacijskim činom“, a koji u svojoj prošlosti ima krivičnu prijavu zbog napada na ženu i prijetnju ubistvom. 

Naime, Blagojević je 2003. godine priveden u Policijsku stanicu u Doboju zbog ugrožavanja sigurnosti S. L. dok je čistila ugostiteljske lokale u centru Doboja.

Pijani Blagojević je 28. maja te godine, oko tri sata iza ponoći, došao ispred kafića "Foyer" i kada je ugledao S. L., koja je čistila zaključani kafić, tražio je od nje da otključa vrata lokala i posluži ga pićem. Nakon što je odbila, uspjela je izaći na sporedni izlaz i pozvati policiju. U međuvremenu, Blagojević se udaljio, ali je ispred lokala ostavio sako s ličnim dokumentima.

Poslije dva sata, dok je S. L. čistila susjedni lokal, Blagojević se ponovo pojavio i iskoristio trenutak kada je žena otključala vrata u namjeri da izbaci smeće i ušao u kafić. Blagojević ju je psovao te pokušao pogoditi pepeljarom, a nakon što je promašio, uzeo je krhotinu stakla i zaprijetio joj ubistvom.

Kako je navedeno u policijskom zapisniku, S. L. se uspjela otrgnuti iz njegovih ruku, prilikom čega joj je Blagojević pocijepao majicu, otrčati do susjedne zgrade Općine i pozvati policiju koja je ubrzo došla i privela pijanog Blagojevića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.