BIH

Salkić za Avaz.ba o novim pritiscima Dodika: I dalje ću obavještavati javnost o destruktivnom djelovanju u RS

Arhiva

Piše: A. TIRO

19.2.2018

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić je reagirao na najnovije ucjene i pritiske Milorada Dodika.

Kao što je poznato prošle sedmice Dodik je Salkiću poručio da "pripazi šta priča", a već danas je stigla "instrukcija", kojom aktuelni režim želi potpuno ograničiti rad potpredsjednika RS.  

Kako je za Avaz.ba kazao Ramiz Salkić, od njega se zahtijeva da ubuduće mora o svakom koraku pismeno obavijestiti Kabinet predsjednika RS.

- To je meni neshvatljivo. Radi se o klasičnom pritisku i pokušaju kontrole. Moram da kažem da ovo neće utjecati na moj rad. I dalje ću nastaviti istim tempom da obavještavam javnost o procesima i pojavama na prostoru ovog entiteta i o destruktivnom djelovanju koje provodi Milorad Dodik - kazao  je Salkić.

Na pitanje da li očekuje eventualne sankcije ukoliko ne postupi onako kako želi Milorad Dodik, Salkić je kazao da još ništa ne zna.

- Da je normalno društvo, ovakva se instrukcija ne bi pojavila. Ne bi bilo opstrukcija rada izabranih predstavnika na prostoru ovog entiteta. Da je normalno stanje, mi bi imali poštivanje Ustava i ne bi bilo diskriminacije kada je u pitanju jezik. Ovdje se ne poštuje Ustav i ne vlada pravo i zato smo tu gdje jesmo - zaključuje Salkić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.