BIH

Oglasio se Batko Čehajić i podijelio lijepe vijesti o Mimi Šahinpašiću

Avaz.ba

19.2.2018

Francuski ljekari „Šahinpašić, možeš za Sarajevo“ . To je na Facebook grupi Otvorene mreže napisao Almir Čehajić Batko i oduševio mnoge koji željno iz francuskog Grenobla očekuju povratak bh. novinara Mime Šahinpašića. 

Kako su nam danas javili koordinatori OTVORENE MREŽE iz Grenobla, bh. novinar i naš prijatelj, Mimo Šahinpašić, vraća se u Sarajevo i BiH iz Francuske u srijedu. Na Sarajevski aerodrom sletit će avionom iz Minhena u 12 sati i 45 minuta u pratnji koordinatora OTVORENE MREŽE Admira Đelme. 

Mimo je uspješno retransplantiran 1. februara ove godine u jednoj od najizazovnijih retransplantacija koje je francuski tim prof. Lionela Rostainga izveo posljednjih godina. 

Izuzetno zahtjevan bio je i postupak deimunizacije gdje je Šahinpašić imao čak rekordnih 17 sesija deimunizacije.

"Doslovno smo mu isprali krv. I sam Bog je bio uz nas u ovoj retransplantaciji“, rekao je prof. Rostaing. 

U francuskom Grenoblu Mimu i Milijanu Ćećez iz Višegrada koja je također tamo uspješno transplantirana u okviru Programa OTVORENE MREŽE, posjetom je nedavno iznenadio i sam predsjednik iste, dr. Almir Čehajić Batko.

"Ono što mislimo to se na kraju i desi, samo treba vjerovati u ono što mislimo, presretan sam i zbog Mime i zbog Milijane“, rekao je Batko. 

Podsjetit ćemo vas i da je donor bubrega Mimi bio njegov prijatelj i prijatelj OTVORENE MREŽE, istinski heroj i epitom ljudskosti, Nedžad Nećko Omerspahić.

Nakon posljednjih provjera i saniranja manje komplikacije koja se naknadno pojavila, Mimo se vraća na zadovoljstvo cjelokupnog francuskog tima. 

Mimo se zahvalio svima koji su mu pomogli, svima koji su brinuli, pisali mu, nudili pomoć, a najviše je bio sretan nakon današnje posljednje kontrole na kojoj su mu francuski ljekari poručili „Šahinpašić, možeš za Sarajevo“.

"Jedva čekam da vidim svoje cure – kćerkicu Noru, suprugu Dajanu, prijatelje. To je jedino što mi fali", poručio je Mimo iz francuskog Grenobla, a prenijela Facebook stranica Otvorena mreža, uz brojne heštegove.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.