BIH

Radončić: SBB BiH oštro osuđuje napad na poznatog publicistu i intelektualca Nedžada Latića!

( K. Kavazović)

Piše: D. PAŠALIĆ

20.2.2018

U velikoj sali Općine Travnik, večeras je održana Izborna sjednica Kantonalnog odbora (KO) Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Srednjobosanskog kantona (SBK), na kojoj je za predsjednika KO SBB BiH SBK izabran Almir Švago, dok je njegov zamjenik dr. Zulfo Purić.

Sjednici je prisustvovao i lider ove stranke Fahrudin Radončić, te brojni simpatizeri i članovi stranke. 

Ozbiljan posao

Nakon što je izabran za predsjednika, prigodnim govorom prisutnima se obratio Švago, koji je poručio kako će u narednom periodu raditi, a što će tražiti i od ostalih.

- Pred nama je jedan ozbiljan posao, tako ga trebamo svi shvatiti. Posebno mi je drago što smo mi zapravo jedan tim i da djelujemo kao jedno tijelo. SBB BiH je jedina stranka koja ima i lidera i stranku, za razliku od drugih – kazao je Švago, izazivajući pozitivne ovacije prisutnih.

Švago je, inače, predsjednik Kluba zastupnika SBB BiH u Skupštini SBK, dva mandata. Rođen je 1975. godine, diplomirani je pravnik sa završenim pravosudnim ispitom. Jedan je od osnivača i prvi predsjednik Općinskog odbora SBB BiH Donji Vakuf.

Oštre osude 

Nakon toga, prisutnima se obratio i Fahrudin Radončić, lider SBB-a BiH, koji je poručio da mu je drago što pokazuju jedinstvo i snagu, dok se drugi razjedinjavaju i bacaju bombe.

- Siguran sam da SBB BiH postaje jedina alternativa građanima, a mislim da će sljedeći izbori biti historijski za našu zemlju. Ovim putem želim u ime SBB-a BiH oštro osuditi fizički napad koji se dogodio na našeg poznatog publicistu i intelektualca Nedžada Latića. To su nedopustive stvari u jednom demokratskom društvu! Taj je čovjek sa svojom porodicom 1983. godine prošao torture, tokom procesa "Mladim muslimanima". Nije zaslužio da sada, kada su oni na vlasti, bude tučen zato što je Bošnjak i ima svoje mišljenje. Mi se moramo boriti za demokratsko društvo! – poručio je Radončić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.