BIH

Iz štrajkačkog šatora otišla da daruje krv i sugrađaninu spasila život

Mujaković: Višestruki dobrovoljni davalac

H. Č.

22.2.2018

Grupa obespravljenih radnika gračaničke “Fortune” u stečaju već mjesecima štrajkuje u šatorskom naselju, koje su podigli ispred glavnog ulaza u nekada najveću fabriku obuće u BiH. Među njima je i Najla Mujaković (52), koja je u ovoj fabrici prvela 32 godine. Da joj je uplaćivano 19 godina radnog staža, danas bi bila u penziji. 

Ova radnica višestruki je dobrovoljni davalac krvi u “Fortuni”. Krv je dala i prije nekoliko dana u Općoj bolnici “Dr. Mustafa Beganović” u Gračanici bolesniku kojem je amputirana noga.

- Ja nisam ni čula da se za bolesnika traži krv, i to baš moja grupa. Bilo je vrijeme da dam krv, pobolijevala me je i glava. Kad sam došla u bolnicu, sjela sam na klupu pored jedne mlađe, uplakane žene. U razgovaru sa medicinskim sestrama, glasno sam izgovorila da imam A negativnu grupu i u tom trenutku nepoznata žena me je upitala: “Hoćeš mome babi dati krv?” Naravno da sam odmah pristala - ispričala je Mujaković.

Gračanlija, nakon što je primio krv, oporavio se i već je kod kuće, a njegova porodica zahvalna je Najli što mu je pomogla  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.